Svet-Stranek.cz
Zajděte pokecat, poradit a nebo se jen podívat! Je tu pro každého něco!
Vítám vás u mě na stránkách

diskuze o vaření v páře:Zajděte pokecat, poradit a nebo se jen podívat! Je tu pro každého něco!

diskuze o vaření v páře

jméno / nick
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161
otevřít smajllíky
13. srpna 2009 v 14:56
Tomáš
Mám parní hrnec Tefal, naprostá spokojenost.
29. května 2009 v 17:44
Martina
Dušené špízy s vepřovou panenkou a zeleninou - 4 porce

Vaření nebo spíše dušení v páře je tím nejšetrnějším způsobem pro zachování živin v potravině. Jen na něj nejsme zvyklí. Ale všechno bude úplně jinak, když si předem promyslíme co? z čeho? a jak? uvařit, aby to pro naše zlatíčka bylo maximálně nejlepší a nejzdravější. Zelenina dušená v páře chutná báječně.

600 g vepřové panenky
300 g karotky nebo baby karotky
300 g růžičkové kapusty
snítka bazalky
sůl
olivový olej
600 g brambor
máslo
petrželka

1. Z vepřové panenky nakrájíme tenké plátky, lehce je osolíme a na půl hodiny vložíme do marinády vymíchané z olivového oleje a najemno nasekané bazalky.
2. Karotku nakrájíme na krátké špalíčky, růžičkovou kapustu očistíme, větší kapustičky rozkrojíme napůl.
3. Na špízy napichujeme střídavě plátek masa, špalíček karotky, růžičkovou kapustu, lehce potřeme olivovým olejem a takto připravené špízy vaříme v páře s osolenou vodou 15-20 minut. Podáváme s ranými bramborami vařenými ve slupce a oloupanými, s plátkem másla, sypeme sekanou petrželkou (starší brambopry uvaříme v mírně osolené vodě s kmínem).
29. května 2009 v 17:42
Martina
Treska dušená v páře
Recepty » Ryby6.11.2008Potřebujeme:
30 g zázvorového kořene, 2 stroužky česneku, 4 lžíce sójo­vé omáčky, šťáva z 1/2 citronu, 1 lžíce cukru, sůl, pepř, 3 lžíce oleje, 2 červené feferonky, 300 g listového špenátu, strouhaná kůra z 1/2 citronu, 600 g filé z tresky

Jak na to:
1. Zázvor a česnek oloupeme, polovinu pokrájíme na plátky a odložíme. Zbytek prolisujeme a smícháme se sójovou omáčkou, 4 lžícemi vody, 1 lžící citronové šťávy, přidáme cukr, sůl, pepř a 2 lžíce oleje.

2. Feferonky nakrájíme na nudličky. Do varu uvedeme 500 ml vody s citronovou kůrou, zázvorem a česnekem.

3. Napařovací vložku potřeme 1 lžící oleje a rozložíme na ni špenát. Filé položíme na špenát a pokapeme šťá­vou, osolíme a opepříme, posypeme pokrájenými fefe­ronkami. Vaříme v páře 10 min. Rozdělíme na talíře, sójovou citronovou omáčku podáváme zvlášť.
17. května 2009 v 11:14
hana
holky hned jak bude trocha času něco vám sem dám a taky spostu recetů jak zdravě vařit bez tuku!
<< na začátek | < předchozí   | ... 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19