Svet-Stranek.cz
Zajděte pokecat, poradit a nebo se jen podívat! Je tu pro každého něco!
Vítám vás u mě na stránkách

krémy, polevy a marcipán:Zajděte pokecat, poradit a nebo se jen podívat! Je tu pro každého něco!

krémy, polevy a marcipán


ČOKOLÁDOVÁ HMOTA

POŘEBNÉ PŘÍSADY
45 deka teto čokolády necháme roztopit ve vodní lázni.Voda by neměla vařit varem.Tudíž stáhneme plyn a necháme pomalu roztopit.Sem tam zamíchejte.Po rozpuštění vyndáme kastrolek z teplé vody a necháme trochu zchladnout.Vyzkoušela jsem tak, že sáhnutím bříškem prstu na čokoládu nesmí pálit.Vezmeme vařečku a vmícháme 1 vrchovatou lžíci kukuřičného sirupu a 3 lžíce glukozy necháme stéct a poslední setřeme.Promícháme jakmile se odděluje od stěn dáme na mikrotén a necháme ještě zchladnout.Pak ji prohňácáme v rukou a uděláme váleček.Při zpracování se vám může zdát že čokoláda si pouští tuk pokud se tohle stane je to známka,že je málo glukozy neváhejte a přidejte malou lžičku a zapracujte.Je to vyzkoušené nic nezkazíte.Tato čokoládová hmota je velmi vhodná na růže.Je pružná a dá se velmi dobře tvarovat. Lístky jsem ničím nelepila krásně po jemném přitisknutí drží u sebe.
ČERPÁNO ZE STRÁNEK: http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/kouzla-s-cokol adou





Krém- paříž se šlehačkou

Paříž 3 šlehačky na šlehání musím být 30 a více % tuku. 2 čokolády na vaření 100 gramů svařit den předem.Nechat v lednici 24
hodin vychladit. Studené vyšlehat bez ztužovače na nejvyšší rychlost.
ČERPÁNO ZE STRÁNEK:http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/kremy-do-dortu





Krém- paříž

1/2 l smetany ke šlehání
* 18 dkg cukr krupice
* 5-8dkg kakaa podle tmavosti.
Svařit nechat do druhého dne v lednici pak vyšlehat šlehačem na plný výkon hned
ČERPÁNO ZE STRÁNEK:http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/kremy-do-dortu




Krém čokoládový

35 dkg másla
20 dkg čokoláda na vaření,roztopit ve vodní lázni a nechat vychladit na pokojovou teplotu.
Vyšleháme máslo do pěny a zašleháme čokoládu, podle chuti je možno přisladit.Já už nepřislazuji je to akorát.
ČERPÁNO ZE STRÁNEK:http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/kremy-do-dortu





Marcipán od aero-orion

Marcipán hmota na potah dortů
25 dkg sušené mléko polotučné,50 dkg cukr moučka, cukr i mléko prosejte.
3 lžice Kukuřičný sirup čirý.Sirup dostanete ve zdravé výživě.KDO POUŽÍVÁ GLUKOZU STAČÍ 1 VRCHOVATÁ LŽÍCE
3 lžíce vody.
1 LŽIČKA AROMA SLADKÁ MANDLE
Marcipán zpracovat pak dáme na stůl a pokud se vám drobí močíme ruce v teplé vodě a dopracujeme.Vodu po lžících už nepřidávat,Přelili by jste ho.Pak se s ním špatně domlouvá.

S vodou prosím velmi opatrně,jak marcipánovou hmotu přelijete,špatně se pak
dává dohromady.Propracujete hmotu a na hladké ploše.. si podsypete
solamylem.Posypete marcipán i shora.Budete vyvalovat,pozor stále nadzvedávat
a podsypávat solamylem.Nesmí se nikde přilepit.Solamyl z marcipánu
ometete,nebo setřete čistou útěrkou.Další věc... pozor na krém pod
marcipánem . nesmí být řídký, jinak marcipán teče.Krém je nejlepší máslový a
s pudinkem,ale pozor pudink, se musi udělat z vody.Pokud je z mléka stává se
,že marcipán teče.K docílení lesku, jak dáte marcipán na dort.Nalejete si na
ruku trochu oleje a dortík objedete.Po položení vyválené placky na
dort,budou záhyby.Ty se vyrovnávají,tak že budete po kouskách nadzvedávat
marcipán a hřbetem dlaně ,dole jemně dotlačovat.Kde by vám záhyb zůstával,
kousek se vraťte a znovu to samé.
ČERPÁNO ZE STRÁNEK:http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/marcipanove-vy robky



Recept na pařížskou šlehačku

Ingredience:
150 g hořké čokolády, 250 ml smetany na šlehání

Postup:
Čokoládu rozlámeme na malé kousky a v nádobě ve vodní lázní ji necháme změknout. Přidáme ji do smetany a za stálého míchání a mírného ohřívání ji rozpouštíme. Šlehačku s čokoládou přivedeme až k bodu varu. Pak ji odstavíme a necháme alespoň 12 hodin vychladit. Po vychlazení ji šleháme obvyklým způsobem. Můžeme ji i přisladit





CITRONOVÁ ŠLEHAČKA


Ingredience:
250ml smetany ke šlehání, 1 lžíce želatiny, 2 lžíce mléka, 1-2 lžíce mučkového cukru, 1 citron

Postup:
Smetanu ušleháme s cukrem dohusta a postupně vmícháme ve vodní lázni rozpuštěnou želatinu, kterou jsme před tím nechali nabobtnat v mléce, a citronovou šťávu ,popř. také trochu kůry z citronu.
Obměna: Místo citronu můžeme použít pomeranč.



OVOCNÁ ŠLEHAČKA


Ingredience:
1 lžíce želatiny, 2 lžíce mléka, 250 ml smetany ke šlahání, 1 lžíce moučkového cukru, 100 g jahod


Postup:
Želatinu namočíme do mléka a necháme nabobtnat. Vychlazenou smetanu ušleháme dohusta, pak do ní zašleháme cukr a postupně vmícháme v mléce rozpuštěnou želatinu a rozmixované jahody.
Obměna: Místo jahod můžete použít rozmixované borůvky, prolisované maliny, červený rybíz, ostružiny apod.



CUKROVÁ PASTA - POTAHOVÝ FONDÁN
Pokud si někdo chce připravit vlastní potahový fondán podle základního receptu, může použit níže uvedený recept.
Přísady:
500 g práškového cukru - prosátého
30 ml (2 polévkové lžíce) kapalné glukózy
25 g bílého rostlinného tuku
50 g vaječného bílku

Umístěte práškový cukr, glukózu a bílý tuk do mísy a smixujte dohromady. Přidejte po troškách vaječný bílek, dost na to, aby spojil komponenty. Vyklopte pastu na pracovní povrch a jemně hněťte, dokud není hladká a hedvábná. Pokud je to potřeba, použijte práškový cukr pro poprášení. Uskladněte ve vzduchotěsném plastikovém sáčku.